Världen är så jävla sjuk

 
Att världen är helt jävla sjuk är ju ingen nyhet. 
Men ta några sekunder och tänk på hur sjukt det egentligen är med just våldtäkter.
Att kvinnor ska vara livrädda för att gå utanför dörren när det är mörkt ute. 
Att kvinnor ska behöva bli tillsagda att "gå inte ut när det är mörkt då". 
Jag menar ingenting illa med det här, men män (i allmänhet) kommer nog aldrig inse hur det är att vara kvinna i dagens samhälle. Män förstår inte hur det är att behöva vara rädd. Rädd för att gå ut med hunden. Rädd för att gå hem från en kompis. Rädd för att ta en promenad. Jag tänker inte sitta och förminska män, och jag försöker inte på något sätt få det att framstå som att män är värda mindre än kvinnor eller något. Jag kallar inte mig själv feminist, för det finns så många olika "kategorier" inom feminismen. Jag gillar inte att sätta etikett på det, för feminism är ett så otroligt brett ämne, och det innebär många olika åsikter. Men den sortens feminism som står för just det här - att kvinnor borde kunna gå utanför dörren utan att vara rädda - den stöttar jag till hundra procent. Däremot förstår jag inte hur man kan tycka och tänka tvärtom, alltså att kvinnor inte alls borde gå ut sent på kvällen till exempel. Dessutom bor vi i Sverige. Sverige som ska vara ett tryggt land. Det ska vara tryggt för ALLA människor. 
Jag skulle personligen aldrig någonsin våga gå ut ensam på kvällen (knappt ens på dagen) utan en laddad telefon. Jag skulle inte våga gå ut och ta en promenad med hörlurar i öronen utan att kolla bakom och runt mig var tredje steg. Jag skulle aldrig våga gå någonstans utan att minst en person vet vart jag ska. Och det är inte bara som en liten extra grej för att vara "på den säkra sidan", utan det är för att jag är rädd. Jag är så otroligt livrädd för vad som kan hända om ingen vet vart jag är. Eller ja, vart jag borde vara
Jag har aldrig blivit våldtagen, som tur är. Jag har aldrig varit med om något sexuellt övergrepp. Än. Men att veta att någon i min närhet med allra största säkerhet faktiskt har blivit utsatt för något sånt, det skrämmer mig. 
Det gör så ont i mig att veta att någon jag tycker om antagligen har varit med om något så hemskt.
Jag hoppas verkligen inte att jag behöver gå igenom något sånt, för jag vet ärligt talat inte hur jag skulle överleva det. Jag vet att man klarar av mer än vad man tror, men jag är ganska säker på att jag inte skulle klara av just det. Jag förstår verkligen inte hur människor som har blivit våldtagna kan leva. Misstolka det inte, snälla. Jag menar självklart inte att det är offrets fel, det är det aldrig! Men att våldta en människa är verkligen det absolut "starkaste" sättet att förstöra den människans liv. Jag försökte leta fram någon sorts statistik över hur många våldtäkter det är som anmäls, men hittade inte riktigt någon bra källa. Däremot är jag kanske lite väl källkritisk.
Men jag vet så väl att det är otroligt många våldtäkter som anmäls. Men det är ännu fler som inte anmäls.
Det är helt sjukt. Helt otroligt jävla sjukt. För jag vet hur jävla rädd jag är. Jag är snart 18 år gammal, och jag sitter hemma i mitt rum, skapligt trygg, men ändå så sitter jag och är så rädd att tårarna bara rinner. 

Samhället är påväg ännu mer käpprätt åt helvete än det redan är.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0